Toezine

Wekelijkse verdieping voor professionals in toezicht, handhaving en inspectie

Bezig met laden...
De agenda van ToeZine geeft u een compleet overzicht van congressen, conferenties, bijeenkomsten en trainingen in het vakgebied van toezicht, handhaving en inspectie.

Dag van het gedrag 2018: The next level

Veel organisaties binnen de overheid zijn al aan de slag met gedragskennis. Er is sprake van diverse mooie initiatieven. De volgende stap is om gedragskennis ook structureel toe te passen. De Dag van het gedrag 2018 wil daarbij helpen door handvatten te bieden voor ‘the next level’ van de inzet van gedragskennis.

Het programma biedt 30 deelsessies vol aansprekende voorbeelden en lessen rond de benutting van gedragskennis. Keynotespeaker Robert Dur, hoogleraar gedragseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, vertelt over succesvolle maar ook teleurstellende beleidsexperimenten met gedrag en de lessen daaruit. Managing director van het Behavioural Insights Team in het Verenigd Koninkrijk, Owain Service, gaat in op de groei van het Britse Behavioural Insights Team.

De Dag van het gedrag is voor beleidsmakers, uitvoerders, toezichthouders, wetgevingsjuristen en communicatiedeskundigen op alle overheidsniveaus en voor geïnteresseerden uit wetenschap, kennisinstellingen en adviesbureaus.Meer informatie »

Congres programma Handhaving en Gedrag

Het congres is dé plek waar inspecteurs, handhavers, beleidsmakers en beleidsmedewerkers van toezichthoudende instellingen en departementen en wetenschappers die geïnteresseerd zijn in handhavingsvraagstukken elkaar ontmoeten.

Laat u op deze dag inspireren door recente wetenschappelijke bevindingen op uw vakgebied, denk mee over te onderzoeken handhavingsvraagstukken en over de vraag hoe onderzoek de handhavingspraktijk kan versterken. En ontmoet collega’s die net als u bezig zijn met de vraag hoe gedragswetenschappelijke inzichten de handhavingspraktijk kunnen verbeteren.Meer informatie »

Speciale Vide-bijeenkomst met uitreiking prijzen verkiezingen Handhaving en Toezicht en keynote-speaker Judith van Erp

De verkiezingen Handhaving en Toezicht zijn weer van start gegaan. Er zijn nog vijf projecten in de race voor dé innovatieprijs van 2018. Vanaf half oktober kun je via www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl op deze projecten stemmen.

Op donderdag 8 november worden zowel de juryprijs als de publieksprijs uitgereikt tijdens een speciale Vide-bijeenkomst. Naast korte pitches van de genomineerden vertelt keynote-speaker Judith van Erp er ook over de wetenschapsagenda.

Ben jij erbij? Meld je aan voor deze bijeenkomst!Meer informatie »