Toezine

Wekelijkse verdieping voor professionals in toezicht, handhaving en inspectie

Bezig met laden...
De agenda van ToeZine geeft u een compleet overzicht van congressen, conferenties, bijeenkomsten en trainingen in het vakgebied van toezicht, handhaving en inspectie.

Seminar Het Goede Handhaven

De maatschappelijke schade door het onjuist, veelal illegaal, verwerken van afval bedraagt enkele miljarden. Een circulaire economie is in deze praktijk nog ver weg. Welke rol moeten toezicht en handhaven hierin spelen? Kunnen producenten hun verantwoordelijkheid wel waarmaken? Pakken afvalbedrijven hun rol in de keten voldoende professioneel op?

Tijdens het seminar geven praktijkmensen antwoord op bovenstaande vragen. Toezichthouders en vertegenwoordigers van producenten vertellen wat er goed gaat, maar ook wat er nog beter kan. Zowel voor het systeem als het toezicht.

Ook wordt het eerste exemplaar van het boek 'Het Goede Handhaven' uitgereikt aan Gérard Bouman, voorzitter van Omgevingsdienst NL en directeur van de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. In het boek komen meer dan twintig deskundigen aan het woord over de rol van toezicht en handhaving in de Circulaire Economie.

Tijd: 13.30 - 17.30 uur
Locatie: Provinciehuis Utrecht, ArchimedeslaanMeer informatie »

Dag van het Gedrag

Gedrag is van alle tijden, er vragen over stellen ook. Nogal nieuw is dat de Rijksoverheid in toenemende mate kennis van gedrag gebruikt om beter beleid te maken, om mensen te stimuleren betere keuzen te maken. We laten onze aannamen over de rationele homo economicus los en bedenken hoe ook de overheid beleid beter, slimmer, effectiever en experimenteler in kan richten.

Benieuwd naar de resultaten van deze jongste overheidspogingen? Meer weten over gedragskennis en beleid? Op zoek naar inspiratie om zelf aan de slag te kunnen? Op donderdag 23 november 2017 organiseert BIN NL een eerste 'Dag van het gedrag'.

Hoofdspreker is filosoof en psychiater Damiaan Denys. Hij spreekt op het snijvlak van filosofie, psychiatrie en neurowetenschappen over angst, controle, vrijheid, zekerheid, hersenstimulatie en geluk. In 2015 was hij één van VPRO's Zomergasten.

Ook zijn er volop deelsessies over kennis, beleid, kunst en politiek en is er veel ruimte om elkaar te spreken, presenteert de Koninklijke Vereniging voor de Staatshuiskunde (KVS) haar jaarlijkes publicatie (de Preadviezen) en BIN NL zijn eerste overzicht van activiteiten, resultaten en plannen.

De Dag van het gedrag is bedoeld voor beleidsmakers, uitvoerders, toezichthouders, wetgevingsjuristen en communicatiedeskundigen op alle overheidsniveaus en voor geïnteresseerden uit wetenschap, kennisinstellingen en adviesbureaus.

Tijd: 9.00 - 18.00 uur

BOA Event

Het BOA Platform organiseert, in samenwerking met het CCV, het BOA Event. Het doel is de positie van de BOA in de handhaving van de openbare orde duurzaam te versterken en samenwerking met alle partners optimaliseren.

Het BOA Event bestaat uit 3 dagen, waarin de volgende thema’s centraal staan:
- Opleiding en innovatie
- Samenwerking en informatie-uitwisseling
- Uitrusting en bewapening
- Slim handhaven en innovatie

Data: 29, 30 november en 1 december 2017
Tijd: 9.00 - 17.00 uur
Locatie: Politieacademie, Arnhemseweg 348 in ApeldoornMeer informatie »