Toezine

Wekelijkse verdieping voor professionals in toezicht, handhaving en inspectie

Bezig met laden...
Terugblik op ToeZine

Terugblik op ToeZine

Op de drempel van 2019 blikken we terug op het afgelopen ToeZine-jaar én alvast een klein beetje vooruit.

In 2018 verschenen in ToeZine 50 artikelen met nieuws, achtergronden, interviews, boekbesprekingen en columns over het vakgebied. De meest gelezen artikelen hebben we voor u op een rijtje gezet. Heeft u ze allemaal al gelezen?

Top 10 meest gelezen artikelen van 2018:

1. Aanpak adresfraude: waar wonen mensen echt?
2. Privacywetgeving avg en wpg: “Een mooie kans om heldere keuzes te maken”
3. ‘Nudgen’ in handhaving: opmars van gedragskennis
4. Jeugdboa's in Hilversum brengen jongeren in kaart
5. Wie is de inspecteur en wat houdt hem bezig?
6. Boa’s uitruilen: hoe pak je dat aan?
7. RDW: “Toezicht op zelfrijdende voertuigen wordt een groot avontuur”
8. Toezichthouders moeten civiel aansprakelijk kunnen zijn
9. Rob van Lint, inspecteur-generaal Nvwa: “Toezicht is niet voor bange mensen”
10. Inspectie Szw steekt 50 miljoen extra budget voor in menskracht

Meer invloed voor u

De top 10 biedt een inkijkje in wat u als professional in toezicht, handhaving en inspectie in 2018 bezighield. Als redactie proberen we uiteraard zoveel mogelijk aan te sluiten op wat er leeft in de wereld van toezicht en handhaving. Gelukkig worden we daarbij ondersteund door onze redactieraad, bestaande uit professionals uit het vakgebied. Hierbij willen we hen hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan ToeZine en we hopen dat we ook in 2019 weer op hun goede ideeën mogen rekenen. Nieuw in 2019 wordt dat we meer lezers invloed willen geven op de onderwerpen die aan de orde komen. Houd de ToeZine-nieuwsbrief in de gaten!

Trendrapport Toezicht 2018

Andere media, in de breedste zin van het woord, zijn ook een bron van inspiratie voor ons als redactie. Wat wordt er allemaal geschreven over ons vakgebied en zijn daar trends in te ontdekken? Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) onderzocht het en maakt op basis van deze media-analyse een trendrapportage. Dit Trendrapport Toezicht 2018 verschijnt begin 2019. Wilt u dit rapport ontvangen? Klik dan hier.

Beste wensen

De redactie van ToeZine kijkt terug op een goed jaar, waarin een grote lezersgroep ons trouw bleef, we veel nieuwe lezers mochten verwelkomen en het nieuwe redactieteam tot een productieve samenwerking kwam. Heel hartelijk bedankt voor uw interesse in onze artikelen. We wensen u alle goeds voor 2019. Op 8 januari zijn wij er weer met het allereerste artikel van 2019.